Live muziek, akoestisch op straat

Straatmuziekfeest Lelystad 2014 (zomer)

Zaterdag 13 juni 2014 was het tijd voor alweer de 4e editie van het akoestische straatmuziekfestival  “Straatmuziekfeest Lelystad”. Een line-up van 30 bands en individuele artiesten roulerend over 12 locaties. En alweer de zon waar het festival wel een abonnement op lijkt te hebben.

Uiteraard traden de artiesten weer ‘gewoon’ op straat op. Gezellig, tussen het winkelende publiek.

Er was wederom een zeer gevarieerd programma met o.a. Ierse folk, klezmer- en balkanmuziek, cigarbox blues, gevoelige klassieke muziek, skiffle, akoestische rock en wilde bluegrasspunk, protestzangers, country en folk, jazzy popmuziek, singer-songwriters, duo’s met gitaar die tweestemmig de mooiste popliedjes zingen. Kortom: teveel om op te noemen. De deelnemende bands in alfabetische volgorde: Anouk Balins, Backdoor stompers, Bottle up and go, Cigarbox Henri feat. the Boothill Stompers skiffle & blues band, Clemens & Mirjam, De Boeier Band, Double Six, Duo Corcova, Erst Bunders, FlunkOut, Hans Baart, Jazzy en de Pattynama’s, Je t’aime le Supermarché, Maggie’s Farm, Malcanisten, Margot Limburg & Victor Lacken, Moonck, MuziekMug, Remko Willems, Renée Stevense, Ron Lindeman, Ruigoord Rebels, Skelectief, Takáts Eszter, The Bucket Boyz, TomTM, Trio C tot de Derde, Wij zijn Wim Kuipers.

Binnenkort is op deze vernieuwde website van het festival weer een deelnemersoverzicht van alle edities te vinden.

Straatmuziekfeest Lelystad was een muzikale reis waarin vertrouwde muziek werd afgewisseld met nieuw ontdekkingen die voor sommigen misschien wel de favoriete muziek voor dit jaar zou kunnen worden. Alle muziek werd live en vrijwel onversterkt gespeeld. De deelnemende acts gaven elk drie optredens van 30 minuten, waarbij ze over de verschillende locaties rouleerden. Ook dit festival werd weer gekenmerkt door de ontspannen en open sfeer, die ook leidde tot enkele spontane samenwerkingen tussen muzikanten die elkaar voor die dag nog nooit ontmoet hadden.

Gedurende de dag beoordeelde een vakjury de prestaties van de deelnemers. In de jury namen dit jaar plaats:Jan Gras (directeur van het Agora Theater en tevens voorzitter van de jury), Olaf Noordanus (eigenaar van Own Studios) en Andy Pommerel (namens samenwerkingspartner Jolpop). Winnares werd de Nijmeegse troubadour Anouk Balins, Zij ging naar huis met de hoofdprijs van één dag studiotijd, beschikbaar gesteld door Own Studios. De prijsuitreiking vond plaats op het Stadhuisplein, door juryvoorzitter Jan Gras. Naast de hoofdprijs was er door de samenwerking met Jolpop dit jaar een extra prijs weg te geven, namelijk een optreden als openingsact op Jolpop op 12 juli. Winnaar daarvan werden The Bucket Boyz.

Klik hier voor de fotogalerij van deze dag. Een fotoverslag van het festival met erg mooie foto’s gemaakt door fotograaf Edward van Kempen is te zien op zijn Google+ pagina, en de facebookpagina van straatmuziekfeest.nl (like meteen even de pagina om via Facebook op de hoogte te blijven, en te worden uitgenodigd voor de festivals van straatmuziekfeest.nl.

Bekijk het speelrooster