Live muziek, akoestisch op straat

8 december 2012 (wintereditie)

Wij Zijn Wim Kuipers heeft er zin in.

Geniaal Nederlandstalig door de band Wij zijn Wim Kuipers

Als onderdeel van de feestelijke opening van de Hanzelijn op 8 december organiseerde straatmuziekfeest een speciale wintereditie van het akoestische straatmuziekfestival “Straatmuziekfeest Lelystad”. Vanwege de lage temperaturen die de hele dag beneden het vriespunt bleven, vond het festival voor een groot deel niet plaats op straat, maar op een achttal locaties waar ze meer beschutting hadden, bijvoorbeeld in de Kroonpassage, de Waagpassage, het ABC gebouw, het hoekpand op de Zilverparkkade waar de Stichting Architectuur- Stedenbouw en Landschap een expositie over de geschiedenis van Lelystad vertoond, Grand Café de Vier Engelen onder de overkapping bij hun schaatsbaan, het stadhuis en de bibliotheek. Bekijk voor een foto-impressie de Facebookpagina van het festival.

 

De Stokers tijdens Straatmuziekfeest Lelystad

Meng klezmer en punk (!) en je krijg De Stokers

Van 11:00u-16:30 vulden negentien muzikale acts uit heel Nederland op 8 verschillende locaties het stadshart met een grote variatie aan akoestische muziek en veel gezelligheid. De deelnemers gaven elk vier optredens van 30 minuten, extra leuk daarbij was dat ze rouleerden over de verschillende locaties. Dus waar je ook was in het centrum, je kwam telkens weer andere muziek tegen: Ierse folkmuziek, de betere straatmuzikanten, gipsy jazz, country, blues, een klassiek ensemble, klezmer, singer-songwriters, 60’s en 70’s muziek, smartlapzangers begeleid door accordeon en wasbord, of een zeemanskoor. En dat alles te midden van de andere activiteiten van die dag zoals straattheater en verhalenvertellers. Ook ontstonden er spontane samenwerkingen en jamsessies tussen verschillende deelnemende muzikanten.

Gedurende de dag beoordeelde een vakjury de prestaties van de deelnemers. Aan het eind van de dag gingen de The Cannonball Johnsons er met de hoofdprijs van één dag studiotijd vandoor, die beschikbaar was gesteld door door Olaf Noordanus van Own Studios. De prijsuitreiking vond rond 17u plaats in het stadhuis.

Bekijk het speelrooster