Live muziek, akoestisch op straat

Aankondiging Straatmuziekfeest Lelystad, wintereditie 2014

Op zondag 14 december zal van 12u-17u een speciale wintereditie plaatsvinden van Straatmuziekfeest Stadshart Lelystad, tijdens de winterbraderie en kerstmarkt in Lelystad. Bijzonder is dat de artiesten ‘gewoon’ op straat optreden. Geen grote podia, luide versterkers en flitsende lichten maar akoestische optredens tussen het winkelend publiek. Bekijk hier het speelschema.

Het programma is zeer gevarieerd met Ierse folk, blues, Nederlandstalige akoestische rock, bluegrass, country, jazz, een koor, singer-songwriters en nog veel meer. Het Straatmuziekfestival biedt voor elk wat wils. Alle muziek wordt live en vrijwel onversterkt gespeeld. De deelnemende acts geven elk drie optredens van 30 minuten, waarbij ze over de verschillende locaties rouleren. Typisch voor het Straatmuziekfeest is de ontspannen en open sfeer. Vaak ontstaan er op straat allerlei spontane samenwerkingen en jamsessies.

De line up van het festival is bekend. In willekeurige volgorde: The Bucket Boyz, The Up, Steve Bennell, Wij Zijn Wim Kuipers, Jazzy & the Pattynamas, De Newland Singers, The Given Horse, Kwartet Sparkle, Frank Doesburg, Backdoor Stompers, Bottle up and Go, Bacavia, Bezinga, De Boeier Band, Cigarbox Henri, Hans Baart en tot slot: Bek Vol Zand.

Naast de muzikale gezelligheid zit er ook nog een wedstrijdelement aan het festival: de winnaar krijgt een dag studiotijd bij OWN Studios in Lelystad. Een deskundige vakjury onder leiding van Gerald Janse staat voor de moeilijke keuze uit bovenstaand deelnemersveld een winnaar te gaan kiezen.

Straatmuziekfeest Stadshart Lelystad 2014 (wintereditie) is een initiatief van Ondernemers Stadshart Lelystad en Van Blerk Muziek. Alle optredens van zijn gratis te bezoeken. Bij minder mooi weer gaat het festival gewoon door en zullen de optredens binnen plaatsvinden, in de overdekte winkelpassages en een aantal horecagelegenheden, dit zal dan ter plekke duidelijk worden aangegeven.

Bekijk het speelschema

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *