Live muziek, akoestisch op straat

Algemene informatie Straatmuziekfeest Lelystad

Straatmuziekfeest Lelystad

helemaal akoestisch. Dat maakt de sfeer van het festival.

Het festival zal afhankelijk van het aantal deelnemers plaatsvinden op 8-12 locaties in het centrum van Lelystad. Elke deelnemer speelt minimaal 3 keer, telkens 20-30 minuten, op de verschillende toegewezen locaties. Het is de bedoeling dat de locaties een doorgaande looproute voor het publiek gaan vormen. Alle muziekstijlen zijn welkom, maar realiseer je wel dat het een straatmuziekfestival is, en de opzet is dat er zoveel mogelijk akoestisch en onversterkt gespeeld wordt. Lichte versterking van instrumenten is na overleg met de organisatie toegestaan, zolang de andere deelnemers er geen hinder van ondervinden. We zullen hier dit jaar strenger op toe zien, zodat iedereen met plezier muziek kan maken.

In tegenstelling tot de editie uit 2013 zal er dit jaar op de locatie op het Stadhuisplein geen geluidsinstallatie beschikbaar zijn. Dit bleek toch te veel overlast voor de andere locaties te veroorzaken. Laat je dus niet op het verkeerde been zetten door de foto’s van de editie uit 2013 waar je een complete band ziet spelen met PA installatie.

We hebben zoveel mogelijk gekozen voor akoestisch goede locaties, waar ook onversterkt je instrumenten en zang lekker klinken. Het leuke van muziek maken op straat is dat het draait om de algehele muzikale presentatie, en dat er bijvoorbeeld niet kan worden geleund op een mooie sound voor flitsende elektrische gitaarsolo’s. Akoestische gitaren, accordeons, mandolines, ukeleles, kleine percussie-instrumenten, mondharmonica’s en violen: dat zijn bijvoorbeeld uitstekende instrumenten voor een straatmuziekfestival.
En niet onbelangrijk om te weten: inschrijven is gratis!