Live muziek, akoestisch op straat

Breaking news! Straatmuziekfeest tijdens LelySTART 2015

Breaking news: bijzondere bijdrage Straatmuziekfeest in Lelystad op zondag 13 september tussen 13u-17u, op diverse locaties in het stadshart van Lelystad. Read all about it!

LelySTART is de opening van het Lelystadse culturele seizoen 2015-2016, van 11 tot 13 september 2015 in het stadshart van Lelystad. Traditiegetrouw vindt op de laatste dag ook het Lelyfestijn plaats. Met onder andere acrobatenacts en een levend standbeeld. Dit jaar gaat de organisatie van LelySTART voor het eerst de samenwerking met straatmuziekfeest.nl aan om er een nog groter feest van te maken. Op zondag 13 september 2015 zul je in het stadshart van Lelystad tussen 13u en 17u een paar van de beste straatmuziek acts tegenkomen die er op dit moment te vinden zijn. Waar en hoe laat de verschillende artiesten zal van tevoren uiteraard nog op de website staan, maar we willen we alvast de acts aan jullie voorstellen:

 

Parisien
Parisien LelySTART 2010Een trio dat stijlen zoals Gypsy Jazz, Jazz standards en Latin weet te versmelten tot een eigen geluid. Ze spelen onder andere in de stijl van het Rosenberg Trio en Django Reinhard. Ze speelden al op diverse jazz festivals door Europa, en ook op bijvoorbeeld Seabottom Jazz in Lelystad, waar ze hun thuisbasis en ook vaste groep fans hebben. Uitgebreide info over de band vind je op hun website.

 

 

 

The Given Horse
The Given HorseHet Groningse “The Given Horse” was al een van de smaakmakers tijden de wintereditie van Straatmuziekfeest Lelystad 2014. Ze treden op als band en als duo voor volle zalen en op vele festivals. Twee jonge kerels met een enorm charisma. Als zij beginnen met spelen, blijven de mensen staan! Als duo reisden ze al door Amerika, waarna hun zelfgeproduceerde documentaire van deze ervaringen ze zelfs tot De Wereld Draait Door bracht. Het afgelopen jaar vertrokken ze naar Japan, gevolgd door omroep Groningen, waar ze dagelijks live op tv hun verhaal konden. Meer weten? Bezoek hun website.

 

 

Trio Latte
trio latte selfieTrio Latte, een Lelystads trio dat met gitaar, meerstemmige vocalen en een geweldige show elk publiek weet te boeien. Zelfs als ze volledig akoestisch spelen. Vorig jaar wonnen ze al de publieksprijs van het straatmuziekfestival in Alphen aan de Rijn (dat een zeer sterk deelnemersveld kende), afgelopen zomer waren ze smaakmakers tijdens Straatmuziekfeest Lelystad. Waar zij zongen bleven de mensen in drommen staan. Zoveel dat soms de doorstroming van het publiek lastig werd…..Ze hebben hun thuisbasis in Lelystad, zijn echt jongeren van deze tijd, en bereiken op die manier vele mensen en volgens op Facebook en Twitter.
Lees meer over Trio Latte op hun Facebook pagina.

 

 

The Balcony Players
The Balcony PlayersDe Balcony Players, een internationaal gezelschap muzikanten dat gypsy/klezmer/balkan en andere folkmuziekstijlen mengt tot een energiek geheel waar de mensen graag op dansen. De Muzikanten zijn afkomstig uit Nederland, Belgïe, Peru en de Verenigde Staten, en ze reizen de hele wereld over met hun muziek.
Lees alles over ze en beluister alvast muziek van ze op hun website.
En bekijk alvast een inspirerend stukje video van ze op YouTube.

 

 

Troubadour Yann Lawick
Troubadour Yann LawickTroubadour Yann Lawick, een der laatste troubadours van de Lage Landen. Yann Lawick speelt solo als troubadour inmiddels zo’n 25 jaar op de kastelen en in de herbergen van de Lage Landen, maar ook in o.a. Frankrijk, Duitsland, Tsjechië en Italië.
Meer lees je op zijn  website en op zijn Facebook pagina.

 

 

 

Dion van der Geest
Dion van der GeestZanger-gitarist Dion van der Geest is een veelbelovend talent. Hij begeleidt zichzelf op akoestische gitaar, en brengt een uitgebreid repertoire van bekende liedjes uit de afgelopen 30 jaar. Hij won dit jaar het “Gooi Maar In Mijn Pet” straatmuziekfestival in Emmen voor de categorie individuele artiesten. En nu dus te zien op zondag 13 september tijdens het Lelyfestijn op LelySTART 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *