Live muziek, akoestisch op straat

Hippie Caught Dancing

Hippie caught dancingJens Detger Adam en Lennart van der Burg wisten het zeker: met het internetfilmpje ‘Hippie Caught Dancing’, waarin Jens als een bezetene door Lennarts slaapkamer danst, hadden ze goud in handen. Maar de kijkcijfers bleven uit en de voorspelde hype wilde maar niet op gang komen. Uit pure wanhoop scheerde Jens zelfs zijn lange blonde lokken af, maar ook dit had geen effect.

Teleurgesteld in het publiek en het leven besloten ze hun verdriet van zich af te schrijven en het tweede, veel zwaardere pad naar succes te bewandelen: het pad van de rockmuziek. Met de niet-franstalige band Je t’aime le Supermarché werden ze bij hun eerste Flavourland-optreden direct gekroond tot publieksfavoriet en traden ze vervolgens op bij de Kaasboetiek, in het Amstel Hotel en op Jolpop. Maar ook nu leidde het niet tot een doorbraak: hoewel het publiek een overduidelijk poging deed om ritmische en bronstige bewegingen te maken op hun muziek, bleef het ware dansen uit.

Volslagen stuurloos zweefden Jens en Lennart door een muzikale wereld die gedomineerd werd door flitsende dj’s, stoere rappers en Jett Rebel. Tót ze op een verlepte dinsdagmiddag Nick Karssenberg, drummer van een christian rockband, en Thomas Gerla, de wijze man met de grijpgrage vingers uit het Verre Oosten, tegenkwamen. Er ontstond iets wat wetenschappers in de nabije toekomst zullen omschrijven als ‘een klik’ en waar historici later op zullen terugblikken als een ‘eureka-moment’.

Het plaatje is compleet, de aarde rond en de banaan krom. Hippie Caught Dancing zal de wereld voortaan niet bestoken met internethits, maar met dansbare rock ’n roll-hits én met lange blonde lokken. Peace on, motherswingers!

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *