Live muziek, akoestisch op straat

Straatmuziekfeest Lelystad 2015

 Bucket Boyz tjdens Straatmuziekfeest Lelystad 2014

The Bucket Boyz, een levendige mix van bluegrass en punk. Met niet meer dan emmer,  jerrycan,  bezemsteel, touw en banjo

Zaterdag 13 juni 2015 is het zover: voor het vijfde jaar op rij (jubileumfeestje!) vindt dan Straatmuziekfeest Lelystad plaats, misschien wel het grootste akoestische straatmuziekfestival van Flevoland. Kenmerkend aan dit festival is dat de artiesten ‘gewoon’ op straat optreden. Geen grote podia, luide versterkers en flitsende lichten maar eerlijke akoestische optredens bij de terrasjes en het winkelend publiek in het Stadshart. De 24 deelnemende muzikale acts geven elk 4 optredens van 30 minuten. Daarbij rouleren ze over twaalf speellocaties.

Er is een zeer gevarieerd programma met o.a. Ierse folk, klezmer- en balkanmuziek, Americana, cigarbox blues, skiffle, akoestische rock en wilde polkapunk, protestzangers, country en folk, jazzy popmuziek, singer-songwriters, duo’s met gitaar die tweestemmig de mooiste popliedjes zingen en gevoelige klassieke muziek. Kortom: teveel om op te noemen. De muzikanten komen niet alleen uit Lelystad, maar uit het hele land en sommige zelfs van daarbuiten. Typisch voor het Straatmuziekfeest is de ontspannen en open sfeer. Daardoor ontstaan er op straat vaak allerlei spontane samenwerkingen en jamsessies tussen muzikanten die elkaar daarvoor nog nooit ontmoet hadden.

Regen is voor het festival geen probleem. De optredens zullen dan binnen plaatsvinden, in de overdekte winkelpassages en een aantal horecagelegenheden. Dit zal dan ter plekke duidelijk worden aangegeven.

Het straatmuziekfestival vindt plaats op zaterdag 13 juni, van 12:00 tot 16:30u. Verspreid over 12 locaties door het hele Stadshart van Lelystad. Alle info over de deelnemers, het speelrooster en een plattegrond van de locaties zijn op deze website te vinden.

Festival gratis te bezoeken
Straatmuziekfeest Lelystad 2015 is een initiatief van Van Blerk Muziek. Alle optredens van Straatmuziekfeest Lelystad 2015 zijn gratis te bezoeken. Het gratis festival wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Ondernemers Stadshart Lelystad, De Promesse, De Kroonpassage, de Waag, Bron’s Place/Utopodium en De Kubus. En niet te vergeten, de hoofdprijs van één dag studiotijd beschikbaar gesteld door OWN Studios in Lelystad. Meer over de sponsoren leest u op onze sponsorpagina.

2 commentaren

 1. 18 maart 2015    

  Hallo Sem

  Ik heb zojuist een berichtje gestuurd maar doe het ook even via deze weg.
  Wij geven ons op voor het festival op 13 juni.

  Vriendelijke groeten

  Backdoor stompers.

  • Sem van Blerk Sem van Blerk
   28 maart 2015    

   Hoi, Bert super dat jullie er weer bij zijn! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *